Haber

Köpeğini bulana ödül veren çift sosyal medya sayesinde köpeğini buldu

KONYA’da Seyit ve Şerife Mercan çifti, müstakil evlerinin bahçesinde tuttukları kulübeden kaybolan ‘Fifi’ isimli köpeklerini, sosyal medyadaki ‘Köpeğimi bulana 10 bin TL ödül’ reklamı sayesinde buldu. Köpeği parkta bulduğunu öne sürerek ödülü almak için kendisiyle iletişime geçen BO (37) hakkında ‘açık hırsızlık’ suçundan yasal işlem başlatıldı.

Meram ilçesi Lale Bahçe Mahallesi’nde yaşayan Seyit Mercan ve eşi Şerife Mercan’ın besledikleri ‘Fifi’ isimli köpek, 21 Temmuz’da müstakil evlerinin bahçesindeyken kayboldu. Çevrede arama yapan çift, köpeklerinden herhangi bir iz bulamayınca köpeğinin çalındığına inanarak polise giderek şikayetçi oldu. Çift daha sonra sosyal medyada ‘Köpeğimi bulana 10 bin TL ödül’ ilanı verdi. İlanın yayınlanmasından birkaç saat sonra SK Bo isimli bir kadın, kendisini telefonla arayarak köpeği parkta bulduğunu ve söz verdikleri para ödülü karşılığında teslim edebileceğini söyledi. Mercan çifti, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Arıza Tetkik ve Araştırma Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte belirtilen adrese gitti. Köpek, Mercan ailesine teslim edildi. BO’nun çelişkili konuşma ve davranışlarından şüphelenilen iki kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılan 2 kişiden 7’si ‘yaralama’ suçundan kaydı bulunan BO hakkında ‘açık hırsızlık’ suçundan yasal işlem başlatıldı.

Şerif Mercan, “Köpeği sahiplendiğimizde 2 aylıktı. Çok bakımsızdı, tüyleri dökülüyordu. Veterinere götürdük tedavi ettirdik. Bebek şampuanı ile duş aldım, tüylerini taradım, temizledim. Kendi çocuğum gibi baktım. Sabah, öğle ve akşam yemeklerini düzenli olarak verdim. Sürekli kontrol ederek bunu sağladık ama ne yazık ki ‘Fifi’mizi çaldılar. Ödül duyurusu sayesinde köpeklerine kavuştuklarını söyleyen Seyit Mercan, şunları söyledi:

“Köpeğimiz kulübesinden ve bahçesinden başka bir yere gitmiyor. Köpeğimizin kendisi kaybolmadı, mutlaka bahçeye girip kulübesinden çıkarıp çaldılar. Kaybolduktan sonra 2 gün psikolojimizi yitirdik ve biz Polise gidip şikayetçiyim.Bu cins köpeği çalıp para karşılığı başkasına satıyorlar diye.Bunu yaparken sosyal medyaya ilan verdim ‘Bulana 10 bin TL ödül. köpek.’ Çünkü o zaman çıkacağını biliyorum.Açıklamanın üzerinden iki gün geçti ve sosyal medyadan ulaştılar.’Köpeğinizi bizimle tarif eder misiniz?’ Tasmasına, çanına, boğazının rengini tarif ettim, sonra bana dediler ki, ‘Köpeğin bizde, ama onu almak için başına koyduğun ödülü verirsen, biz de seninkini veririz. köpek geri.’ Bunun üzerine Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekiplerine ulaştım. O da ameliyat etti. Ardından Fifi’mizi aldık.”

lalapasa-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu