GAÜN’lü öğrencilere baklava semineri düzenlendi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi Topluluğu tarafından hazırlanan Baklava Semineri gerçekleşti.
GAÜN’den yapılan açıklamaya göre, GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde, Antepli baklava ustalarından Osman Oğuz ve Mehmet Oktaş, özel el açma hamurundan baklava üretim evrelerini uygulamalı olarak gösterdi.
Baklava İdare Konseyi Lideri Mustafa Alkurt, baklavanın tarihinin milattan evvel 400-600 yılları ortasında Asurlar devrine kadar uzandığını ve o periyottaki baklavaların günümüzdeki baklavalar üzere olmadığını söyledi.
Baklavada süreç içerisinde günümüze kadar çeşitli değişimlerin olduğunu tabir eden Alkurt, “Amacımız baklava kültürünü tanıtmak. Özellikle Gaziantep Üniversitesi’ndeki öğrencilerimizin hepsi Gaziantepli değil. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen, gerçek Gaziantep baklavasını yememiş insanlar var. Hem baklavamızı hem de Gaziantep kültürümüzü öğrencilerimize tattırmak ve tanıtmak amacındayız.” dedi.
Seminerin sonunda Alkurt, baklavanın üretim kademeleri konusunda iştirakçilerin sorularını yanıtladı.
Etkinlikte daha evvel hazırlanan baklavalar iştirakçilere ikram edildi.